петък, 12 февруари

Реване

От ЕфросияМастър Шеф / Автор14/10/2010
Приготвяне
Готвене
Общо
Изпрати Реване
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо84 510
  • Преглеждания за месеца1131
  • Преглеждания за седмицата313
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - 2 чаени чаши
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 ч.ч. за сиропа
  • вода - 4 ч.ч. за сиропа
  • ванилия - 1 пакетче
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Реване

Разбийте яйцата със захарта и прибавете останалите продукти, след което разбийте добре. Изсипете приготвената смес в намазнена и набрашнена тава.

Изпечете сместа до златисто на 180-200 градуса, извадете и оставете да се охлади напълно. Сиропът се приготвя от водата, захарта и ванилията и млякото, като се кипнат.

Охладения блат залейте с топлия сироп и оставете сиропираното вече реване да се охлади напълно.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.2 от 29 Гласа

Отзиви (10)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
lia

2015-05-02, Оценка 5.0 от 5 за Реване

ne moga da razbera, mliakotekade go slagash
0
0
Отговор
monika

2014-07-24, Оценка 5.0 от 5 за Реване

Има ли някакъв заместител на бакпулвера?? Не съм в България и тук не намирам.
1
0
Росица1чаена лъжичка сода за хляб+1 ч.л. оцет
гасиш содата с оцета
0
1
Отговор
Христина

2014-07-11, Оценка 5.0 от 5 за Реване

Стана страхотен сладкиш! Само, че нямах много брашно и го направих почти обратно - половин чаша башно и 1,5 ч. грис - общо 2 чаши.
0
0
Отговор
Юли

2013-06-12, Оценка 5.0 от 5 за Реване

Моят мъж обожава реване и бях скептично настроена точно заради гриса -но той не се осеща като се изпече!
Страхотен сладкиш стана -само заливката беше много и махнах 2 чаши!
0
1
Отговор
зора

2012-07-19, Оценка 3.0 от 5 за Реване

аз без грис не съм го правила, може и да стане ако увеличиш брашното
1
0
Отговор
cveti

2012-07-19, Оценка 5.0 от 5 за Реване

мможе ли без грис
2
0
Отговор
цветелина

2011-10-16, Оценка 4.0 от 5 за Реване

Не стана хубаво моето реване, по тази рецепта.
3
0
Отговор
jajajakaja

2011-08-27, Оценка 4.0 от 5 за Реване

Значи, блата се прави без мляко.
0
0
Отговор
dani

2011-05-12, Оценка 4.0 от 5 за Реване

2 чаши брашно не са ли много ?
0
0
бетинкааз сложих 2 чаени чаши и +1с.л.
1
0
Отговор
Ваня

2011-05-12, Оценка 4.0 от 5 за Реване

Обожават го моите това реване. Ако може само да допълня, че вместо мляко слагам сока на половин лимон. И за гости, намазано с малко бита сметана, става чудесен десерт.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Реване. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай останалите категории за Реване. Изпитани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Реване в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.