Реване

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
14/10/2010
"Насам, насам, знаем страхотна рецепта за сочно реване "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Сготви+2 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
Статистика
  • Преглеждания общо101 954
  • Преглеждания за месеца1534
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана10 пъти
  • Рейтинг4,2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - 2 чаени чаши
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 ч.ч. за сиропа
  • вода - 4 ч.ч. за сиропа
  • ванилия - 1 пакетче

Приготвяне

Разбийте яйцата със захарта и прибавете останалите продукти, след което разбийте добре. Изсипете приготвената смес в намазнена и набрашнена тава.

Изпечете сместа до златисто на 180-200 градуса, извадете и оставете да се охлади напълно. Сиропът се приготвя от водата, захарта и ванилията и млякото, като се кипнат.

Охладения блат залейте с топлия сироп и оставете сиропираното вече реване да се охлади напълно.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 16
4 7
3 4
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
lia
lia
02.05.2015 22:54
ne moga da razbera, mliakotekade go slagash
0
0
monika
monika
24.07.2014 00:32
Има ли някакъв заместител на бакпулвера?? Не съм в България и тук не намирам.
0
1
Росица
Росица
28.07.2014 14:43
1чаена лъжичка сода за хляб+1 ч.л. оцет
гасиш содата с оцета
3
1
Христина
Христина
11.07.2014 17:00
Стана страхотен сладкиш! Само, че нямах много брашно и го направих почти обратно - половин чаша башно и 1,5 ч. грис - общо 2 чаши.
2
1
Юли
Юли
12.06.2013 20:55
Моят мъж обожава реване и бях скептично настроена точно заради гриса -но той не се осеща като се изпече!
Страхотен сладкиш стана -само заливката беше много и махнах 2 чаши!
1
0
зора
зора
19.07.2012 11:58
аз без грис не съм го правила, може и да стане ако увеличиш брашното
0
1
cveti
cveti
19.07.2012 10:40
мможе ли без грис
1
0
цветелина
цветелина
16.10.2011 00:27
Не стана хубаво моето реване, по тази рецепта.
3
0
jajajakaja
jajajakaja
27.08.2011 14:46
Значи, блата се прави без мляко.
3
0
dani
dani
12.05.2011 20:09
2 чаши брашно не са ли много ?
0
0
бетинка
бетинка
23.10.2014 16:16
аз сложих 2 чаени чаши и +1с.л.
0
0
Ваня
Ваня
12.05.2011 18:53
Обожават го моите това реване. Ако може само да допълня, че вместо мляко слагам сока на половин лимон. И за гости, намазано с малко бита сметана, става чудесен десерт.
1
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с