събота, 20 септември

Реване

Публикувана от:
Видяно: 63 637 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Сладкиши
Рецепта за Реване
Приготвяне
Готвене
Общо

Необходими Продукти

  • яйца - 4 броя
  • захар - 1 чаена чаша
  • брашно - 2 чаени чаши
  • грис - 2 - 3 с.л.
  • вода - 4 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 2 ч.ч. за сиропа
  • вода - 4 ч.ч. за сиропа
  • ванилия - 1 пакетче

Приготвяне на Реване

Разбийте яйцата със захарта и прибавете останалите продукти, след което разбийте добре. Изсипете приготвената смес в намазнена и набрашнена тава.

Изпечете сместа до златисто на 180-200 градуса, извадете и оставете да се охлади напълно. Сиропът се приготвя от водата, захарта и ванилията и млякото, като се кипнат.

Охладения блат залейте с топлия сироп и оставете сиропираното вече реване да се охлади напълно.

4.2 от 28 Гласа

Отзиви (9)

  • 0
    0
    Отговор
    monika

    2014-07-24, Оценка 5 от 5 за Реване

    Има ли някакъв заместител на бакпулвера?? Не съм в България и тук не намирам.
    1
    0
    Росица1чаена лъжичка сода за хляб+1 ч.л. оцет
    гасиш содата с оцета
  • 0
    0
    Отговор
    Христина

    2014-07-11, Оценка 5 от 5 за Реване

    Стана страхотен сладкиш! Само, че нямах много брашно и го направих почти обратно - половин чаша башно и 1,5 ч. грис - общо 2 чаши.
  • 0
    0
    Отговор
    Юли

    2013-06-12, Оценка 5 от 5 за Реване

    Моят мъж обожава реване и бях скептично настроена точно заради гриса -но той не се осеща като се изпече!
    Страхотен сладкиш стана -само заливката беше много и махнах 2 чаши!
  • 0
    0
    Отговор
    зора

    2012-07-19, Оценка 3 от 5 за Реване

    аз без грис не съм го правила, може и да стане ако увеличиш брашното
  • 1
    0
    Отговор
    cveti

    2012-07-19, Оценка 5 от 5 за Реване

    мможе ли без грис
  • 1
    0
    Отговор
    цветелина

    2011-10-16, Оценка 4 от 5 за Реване

    Не стана хубаво моето реване, по тази рецепта.
  • 1
    0
    Отговор
    jajajakaja

    2011-08-27, Оценка 4 от 5 за Реване

    Значи, блата се прави без мляко.
  • 0
    0
    Отговор
    dani

    2011-05-12, Оценка 4 от 5 за Реване

    2 чаши брашно не са ли много ?
  • 1
    0
    Отговор
    Ваня

    2011-05-12, Оценка 4 от 5 за Реване

    Обожават го моите това реване. Ако може само да допълня, че вместо мляко слагам сока на половин лимон. И за гости, намазано с малко бита сметана, става чудесен десерт.

Домашна и бърза рецепта за Реване. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай останалите категории за Реване. Изпитани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Реване в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.