Вкусно пилешко ризото

14/05/2015
Илария
отИларияМастър Шеф37211203
Приготвяне35 мин.
Готвене120 мин.
Общо155 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 152
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Махнете костите на пилето и ги сложете да се варят заедно с едния стрък целина, едната глава лук и един морков. Овкусете със сол и черен пипер и варете около 90 минути на умерен огън.

Междувременно махнете кожата от пилето. Нарежете на ситно оставащите целина, лук и морков. Загрейте зехтина и запържете зеленчуците. Добавете пилешкото месо и задушете за 5 минути.

Сипете виното и гответе, докато се изпари. Прибавете обелените и намачкани домати, овкусете със сол и черен пипер. Сложете капак и задушете за 20 минути, като от време на време сипвайте по малко от бульона.

Добавете ориза, сипете от горещия бульон и гответе, докато се абсорбира бульонът. Продължавайте да сипвате по малко от него, като готвите още около 20 минути. Махнете от огъня, добавете маслото и пармезана.

Поръсете с магданоз и сервирайте ризотото.

Още рецепти за ризото: Ризото с бяло вино и гъби, Ризото с шунка и гъби, Къри Ризото, Ризото със свинско, Ризото с пиле и гъби, Зелено ризото, Миланско ризото, Ризото с шунка.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар