Туршия от диня

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
21/10/2010
"Отсега изстудяваме домашната ракия, за да не губим време, когато туршията от диня е готова!"
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо11 269
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг3,1 от 5

Необходими Съставки

  • диня - малки, зелени динчета
  • на компотен буркан
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 - 3 лъжици
  • аспирин - 3 аспирина
  • чесън - 5 скилидки
  • лук - 1/2 глава
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • дафинов лист - 1

Начин на приготвяне

Малките зелени динчета се почистват и нарязват на парчета. Пълнят се в буркани, заедно с почистените цели глави чесън и лук, нарязан на полумесеци, сипва се по лъжица сол и захар във всеки буркан и се долива с вода.

Добавят се аспирините, дафиновият лист и черния пипер. Бурканите се затварят и се оставят няколко дни на топло. Периодично се разклащат, след което се прибират на хладно и тъмно място.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 0
4 5
3 0
2 2
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Донка
Донка
17.09.2013 09:22
Откъде намерихте малки зелени динки? Искам и аз :(
0
0
Таня
Таня
27.11.2011 11:40
Ефросия, благосаря !!! Стана страхотна туршията..
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти