Кьопоолу

24/09/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Традицията повелява в кьопоолуто да се слага поне 4-5 скилидки чесън, за здраве и добър вкус!"
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо28 531
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг3,6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 1 кг
  • червени чушки - 1/2 кг капия
  • домати - 2 големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л. ябълков

Начин на приготвяне

Патладжаните и червените чушки се изпичат, обелват се, нарязват се и се смилат с пасатор.

Доматите се настъргват на ренде и се смесват със смелните патладжани и капии.

Чесънът се нарязва на ситно и също се добавя. Залива се с олиото и сместа се разбърква много добре. Прибавя се оцет на вкус, наситнения магданоз и кьопоолуто се поднася студено.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 2
3 3
2 1
1 2
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни Рецепти