Стерилизирано кьопоолу

17/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Бързаме да затворим бурканите с кьопоолу и да ги стерилизираме, че току виж сме го излапали преди това!"
Приготвяне90 мин.
Готвене180 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо37 762
  • Преглеждания за месеца59
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • патладжани - 10 кг
  • чушки - 5 кг, 3, 5 червени + 1, 5 зелени
  • домати - 3 кг
  • магданоз - 2 връзки
  • олио - 200 мл

Начин на приготвяне

Патладжаните и чушките се изпичат, обелват се и се нарязват на парчета. Доматите се смилат и всички зеленчуци се слагат да се запържат в олиото, като първо се задушават за няколко минути патладжаните и чушките, след което се прибавят смлените домати.

Сместа се задушава, докато се изпари водата. Разпределя се в буркани, които трябва да са предварително затоплени буркани. Бурканите се стерилизират за 10-15 минути.

При поднасяне кьопоолуто се гарнира с пресован чесън и магданоз.
подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 9
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Кирил
Кирил
06.01.2015 23:47
Патладжаните ги изпичам, обелвам ги,осолявам ги и оставям да се отцедят. Затварям и стерилизирам. По желание зимата кобинирам с желани компоненти.
2
0
Светлана
Светлана
04.10.2014 18:00
Извинете искам да попитам колко буркана излизат от тази рецепта?
3
1
Йорданка Димитрова
Йорданка Димитрова
07.10.2013 21:21
Много много хубаво и не толкова трудоемко...
0
5

Виж всички коментари или напиши такъв