Спаначени кюфтенца с рикота

24/05/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267688
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 421
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го сварете за 6-8 минути. Отцедете и го оставете да се охлади. Пасирайте го и го смесете с рикотата, половината пармезан, яйцата и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре.

Добавете постепенно брашното към сместа и ако е необходимо, добавете и повече брашно, за да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади за 1 час. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте леко в брашно. Кипнете вода в тенджера и сварете кюфтенцата за 2-3 минути.

Междувременно направете билковото масло. Разтопете маслото в тиган, добавете подправките и разбърквайте за 1 минута. Добавете кюфтенцата и след още 1 минута свалете от огъня. Поръсете с пармезан и сервирайте.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар