Спаначени кюфтенца с рикота

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Спаначени кюфтенца с рикота1 / 2
24/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг
  • рикота - 350 г
  • пармезан - 115 г
  • яйца - 3 бр.
  • индийско орехче - 1 щипка
  • брашно - 115 г
  • черен пипер
  • Билково масло
  • масло - 115 г
  • риган - 2 с.л. пресен
  • салвия - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте спанака и го сварете за 6-8 минути. Отцедете и го оставете да се охлади. Пасирайте го и го смесете с рикотата, половината пармезан, яйцата и индийското орехче. Овкусете със сол и черен пипер, разбъркайте добре.

Добавете постепенно брашното към сместа и ако е необходимо, добавете и повече брашно, за да се получи хомогенна смес. Оставете да се охлади за 1 час. Оформете малки кюфтенца и ги оваляйте леко в брашно. Кипнете вода в тенджера и сварете кюфтенцата за 2-3 минути.

Междувременно направете билковото масло. Разтопете маслото в тиган, добавете подправките и разбърквайте за 1 минута. Добавете кюфтенцата и след още 1 минута свалете от огъня. Поръсете с пармезан и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: