Шаран с елда

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Шаран с елда1 / 2
28/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Ужасно вкусен шаран, добавете вино по избор и хапвайте с удоволствие"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр. по - голям
  • лук - 2 глави кромид
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • елда - на око, в зависимост от шарана
  • галета
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шаранът се почиства, измива и подсушава. Леко се посолява.

За плънката сварете елдата на тих огън в двойно повече вода, отколкото е количеството ѝ - варенето продължава, докато течността се изпари.

Успоредно с това запържете в мазнината накълцания лук и добавете сварената елда. Овкусете със сол и пипер и напълнете шарана с тази плънка, като го зашиете.

Сложете го в намазнена тава и го намазнете и отвън. Ако ви е останала елда, може да я разпределите около шарана. Сложете пълнения шаран да се изпече 2 загряна на 180-200 градуса фурна за около 45 минути или до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: