Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Нахут със зеленчуци

Нахут със зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Нахут със зеленчуци1 / 2
26/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2-3
"Вкусно и здравословно предложение, което няма да откажете!"

Необходими Продукти

  • нахут - 150 г
  • моркови - 4 средно големи
  • чушки - 2 зелени, може и червени
  • лук - 4 средно големи глави
  • зехтин
  • черен пипер - 1 щипка
  • кимион - 2 щипки млян
  • джоджен - 2 - 3 щипки сух
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • копър - 1/2 връзка
  • чесън - 2 малки глави
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисвате нахута предишната вечер, ако използвате сух. При пресен не е нужно. Кипнете нахута в солена вода за 10-15 минути. Подменете водата и сварявате отново в солена вода.

Зеленчуците се нарязват на ситно и се задушават в малко зехтин и вода от бульона на нахута.

Към задушените зеленчуци добавете сварения и отцеден нахут, прибавяте подправките, ситно нарязания чесън и сока от лимона.

Оставете да ври, докато водата се поизпари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
49
30
21
10
Дай твоята оценка: