Шоколадов тарт с орехи

18/06/2015
Росица Стоянова
отРосица СтояноваИноватор1143267688
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • черен шоколад - 200 г
  • захар - 75 г
  • масло - 50 г
  • кленов сироп - 175 мл
  • яйца - 3 бр.
  • бутер тесто - 350 г
  • орехи - 125 г
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Разтопете шоколада на водна баня и го смесете с маслото. Загрейте захарта с кленовия сироп, докато захарта се разтопи.

Оставете да се охлади. Разбийте яйцата и ги смесете с шоколада и сиропа. Намазнете форма за печене и разстелете тестото. Сипете плънката.

Запечете го за 15 минути в умерено загрята фурна. Извадете от фурната и поръсете с нарязаните орехи. Върнете и запечете за още 10 минути.

Извадете и поръсете сладкиша с пудра захар, върнете във фурната и я усилете на 230 градуса. Запечете за още 5 минути, охладете и сервирайте.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар