Свински кюфтета

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Свински кюфтета1 / 5
30/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг свинска
  • хляб - 2 филии
  • прясно мляко - 5 с.л.
  • яйца - 1 бр. голямо, домашно
  • лук - 1 глава кромид
  • сол - на вкус (около 1 с.л.)
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. или малко повече
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете хляба с млякото (без корите) и добавете раздробения хляб към каймата. Омесете сместа с подправките и скълцания лук, яйцето. Объркайте с нарязания магданоз и оставете сместа за половин-един час в хладилник, за да се смесят ароматите.

С влажни ръце оформяйте кюфтета и ги пускайте да се изпържат до готовност от двете страни в сгорещено олио.

Поднесете свинските кюфтета със зелева салата, зелена салата, картофена салата или пържени картофи със сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Бързо ,лесно и вкусно -всички обичат кюфтета ,поднесени със салатка са чудесни !
08.02.2016 06:20
1