Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пържено пиле с чесън (Челамичка)

Пържено пиле с чесън (Челамичка)

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Пържено пиле с чесън (Челамичка)1 / 2
30/05/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Невероятно апетитно пържено пиле с чесън - хапваме и за мезенце, и за основно"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - около 1.5 кг пиле или само пилешки бутчета
  • масло - 50 г
  • олио - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
  • оцет - 70 мл или прясно изцеден лимонов сок
  • чесън - 1 глава (на вкус)
  • бульон - 200 мл или топла вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешкото, подсушете го и леко го начукайте, за да се изтъни и готвенето да се ускори. Поръсете със сол, пипер на вкус и сложете за 2 часа в хладилник да се овкусява.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган (най-добре с капак) и псунете пилешките бутчета да се изпържат равномерно от всички страни.

Долейте малко пилешки бульон или водичка, сложете капака и оставете да се задуши, като преди това намалите котлона. След като течността се изпари, долейте още малко бульон и продължете така 3-4 пъти, докато свърши свърши. А парчетата месо се обръщат след второто-третото наливане на бульон.

Счукайте почистените скилидки чесън и рабъркайте с оцета или прясно изцеден лимонов сок. Долейте го в съда, след като пилето вече се е сготвило и отново задушете с капака, но изключете котлона и махнете съда след 4-5 минути.

Поднесете пържено пиле с чесън с гарнитура от картофено пюре, задушени картофи, сотирани картофи, принцес картофи и салата по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: