Домашен хляб без глутен

30/05/2015
Инна
отИннаНовак
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 670
  • Преглеждания за месеца281
  • Преглеждания за седмицата26
  • Рейтинг-
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • оризово брашно - 300 г
  • вода - към 125 мл хладка
  • яйца - 1 бр.
  • мая - 2 ч.л. суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете и разбъркайте маята, захарта с водата и оставете на топло място да се активизира.

След това прибавете оризовото брашно, яйцето и солта. Постепенно замесете меко тесто, като при нужда долеете още малко вода.

Намазнете продълговата форма за печене и прехвърлете тестото. Оставете да втаса и след това изпечете в загряна на 200 градуса фурна за около половин час.

Готовият хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине.
подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар