Бадемова тарта Сантяго

30/05/2015
Готвач.бг
отГотвач.бгНовак
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции10 парчета
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо579
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте мекото масло с 2 от яйцата и добавете пресятото брашно и бъркайте, докато се получи гладко тесто. От него оформете възможно най-тънката кора. Прехвърлете в намазнена и набрашнена тава, като го оформите и по стените.

Смесете бадемите със захарта и канелата, долейте виното и яйцата и объркайте добре. Излейте сместа върху тестото и подравнете краищата. Изпечете сладкиш в умерено загряна фурна за около 1 час.

За да завършите традиционния испански сладкиш, изрежете от шаблон кръста на Св. Яков. Поставете върху сладкиша пудра захар и махнете шаблона.

Този сладкиш се приготвя в чест на покровителя на Галисия Св. Яков.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар