Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Руладини»Рулца от телешко месо с чушки

Рулца от телешко месо с чушки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Рулца от телешко месо с чушки1 / 2
20/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г
  • чушки - 2 бр.
  • джинджифил - 1 квадратен сантиметър корен
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • зехтин - 4 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • за соса
  • мед - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • соев сос - 5 с.л.
  • кетчуп - 2 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се оставя за 10 минути във фризера и се реже с остър нож на тънки парченца с дебелина половин сантиметър. Начукват се. Джинджифилът се настъргва на ситното ренде.

Смесва се с лимоновия сок, половината от зехтина, солта, сусама и с тази марината се намазва всяко парче месо. Оставя се за 10 минути. Чушките се нарязват на тънки ленти и се запържват в останалия зехтин за 4 минути.

Приготвя се сос, като медът се загрява съвсем леко за 2 минути, добавя се соевият сос, кетчупът и оцетът. Добавя се ситно нарязаният чесън и се сваля от котлона. Прецежда се и се добавя зехтинът.

Месото се запича на грил тиган, като се пече по минута и половина от всяка страна. Върху всяко парче месо се слагат по няколко ивици чушка. Завиват се на рулца и се фиксират с клечки за зъби. Сервират се топли със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: