събота, 1 ноември

Пиле с гъби и топено сирене

Публикувана от:
Видяно: 13 332 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Пилешко
Рецепта за Пиле с гъби и топено сирене
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции5

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 пиле
  • гъби - 0, 500 кг пресни
  • сирене - 1 топено пушено
  • чубрица
  • соев сос
  • лимони

Приготвяне на Пиле с гъби и топено сирене

Пилето се разрязва на 2 на 4 части или се оставя цяло, ако предпочитате. Накисва се за половин час в марината от соев сос и лимонов сок.

Гъбите и топеното сирене се нарязват на парчета, овкусяват се с чубрица, прибавя се пилешкото с маринатата и всучко се омесва в плик за печене.

Добавя се малко мазнина и пликът се затваря. Правят се няколко дупки и се слага в тава с 2 пръста вода.

Пече се за около 40 мин на 200-250 градуса.

3.1 от 10 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и лесна рецепта за Пиле с гъби и топено сирене. Не намерихте това което търсите? Виж останалите рецепти за Пиле с гъби и топено сирене. Вкусни рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да приготвим Пиле с гъби и топено сирене в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.