Ягодов чийзкейк с маскарпоне

01/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
"Ягодов чейзкейк с маскарпоне, който прилича на начало на летен флирт - нежен и ефирен "
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо22 861
  • Преглеждания за месеца638
  • Преглеждания за седмицата127
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват и се нарязват на половинки по дължина. Маслото се разтопява. Желатинът се залива със 120 милилитра студена вода и се оставя да набъбне.

Орехите се смилат заедно с бисквитите. Добавя се маслото и се разбърква. Сместа се слага в ринг за торта, като се притиска към дъното. Оставя се в хладилника.

Оставят се няколко ягоди за украса, останалите се пасират. Пюрето от ягоди се загрява и щом започнат да се образуват мехури по повърхността, се сваля от огъня. Желатинът се отцежда и се добавя в ягодовото пюре.

Сметаната се смесва с маскарпонето и пудрата захар и се разбива до крем. Добавя се ягодовото пюре и сместа се излива върху блата в ринга. Оставя се за 3 часа, за да се стегне. Вади се от формата, украсява се с половинки ягоди и се сервира.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар