Пиле с кора от подправки

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пиле с кора от подправки1 / 2
06/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пиле - 1 бр.
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • кориандър - 1 малка връзка
  • чесън - 4 скилидки
  • кисело мляко - 200 г
  • лимони - сок и кора от 1 бр.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • масло - 50 г разтопено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете цялото пиле и го сложете в плик за печене. Сипете джинджифила, чушките, кориандъра и чесъна в блендер и пасирайте всичко много добре. Смесете с киселото мляко, разбъркайте и добавете лимоновата кора и сок, както и всички подправки.

Сипете сместа в плика, много добре натрийте пилето и го оставете в хладилник за поне 4 часа. Извадете го, оставете малко да почине на стайна температура и сложете в тава за печене. В тава сипете 4 с.л. вода.

Поръсете пилето със ситно нарязаното масло и изпечете в загрята на 190 градуса фурна за 80 минути, като от време на време поливате с маринатата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: