Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Мока суфлета с течна вътрешност

Мока суфлета с течна вътрешност

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Мока суфлета с течна вътрешност1 / 2
06/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • черен шоколад - 200 г
  • масло - 250 г
  • ликьор - 4 с.л. кафеен
  • еспресо - 1 с.л.
  • яйца - 4 бр. големи
  • жълтъци - 2 бр.
  • кафява захар - 125 г
  • брашно - пълнозърнесто
  • пудра захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Махнете от огъня, щом шоколадът се разтопи и добавете ликьора и кафето, като непрекъснато разбърквате.

Разбийте яйцата и жълтъците със захарта в купа за 10 минути, докато се получи хомогенна смес. Сипете шоколадовата смес към яйцата и разбъркайте. Накрая добавете брашното.

Намазнете 10 формички за печене и разпределете сместа. Изпечете ги в загрята на 200 градуса фурна за 10-12 минути. Поръсете с пудрата захар и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

НД
НД
Колко брашно да използвам?
16.06.2015 11:03