Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Пълнени праскови по италиански

Пълнени праскови по италиански

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Пълнени праскови по италиански1 / 2
01/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • масло - 55 г
  • праскови - 6 бр.
  • бадеми - 25 г
  • бисквити - 55 г амарети
  • ликьор - 1 с.л. амарето
  • лимонова кора - 1/2 ч.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • пудра захар - 2 ч.л.
  • бяло вино - 225 мл средно сухо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазнете форма за печене с масло. Нарежете прасковите наполовина и махнете костилките им.

Смесете бадемите, амаретите, ликьора, лимонова кора и половината масло и напълнете прасковите. Намажете ги оставащото масло и поръсете с какаото и пудрата захар.

Сипете виното в тавата и запечете в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: