Желирани ягоди с шампанско

06/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо565
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ягодите се почистват, измиват се и се режат на тънки резенчета. Лимоните се изстискват. Ягодите се слагат в купа, върху тях се излива лимоновият сок и се изсипва захарта. Оставят се за 30 минути.

Желатинът се залива със 180 милилитра студена вода. След 10 минути се отцежда и се разтваря на водна баня при непрекъснато бъркане. На порции се добавя шампанското и се сваля от котлона.

Оставя се за 20 минути и след това се добавят ягодите. Разпределят се в стъклени чаши или купички. Оставят се в хладилника за 4 часа. Сервират се, украсени с бита сметана.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар