Торта с цели ягоди

07/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2689
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 228
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се вади от хладилника и се оставя да омекне. Брашното се смесва с маслото и солта и се реже с нож до образуване на трохи. Жълтъците се смесват с пудрата захар и се добавят към брашното.

Замесва се тесто и се оставя за 30 минути в хладилника. Без да се разточва, се слага в тава и се притиска към дъното. Набожда се на няколко места с вилица и се пече 25 минути на 180 градуса. Вади се и се оставя да изстине.

Сметаната се разбива със захарта на крем. Желатинът се залива със 150 милилитра студена вода и се оставя за 10 минути, след което се разтваря на водна баня.

Добавя се ягодовият сироп, който предварително е леко загрят. Ягодите се почистват и се измиват. От желето се отделят 2 супени лъжици, останалото се охлажда леко и се смесва със сметаната.

Излива се върху блата, който се слага в ринг за торта. Слага се за 1 час в хладилника, вади се, отгоре се нареждат ягодите много плътно една до друга и се мажат с останалото желе с помощта на кулинарна четчица. Оставя се в хладилника за 3 часа.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Албена
Албена
16.05.2016 09:26
Много ми допада и като вкус,и като визия.
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 05:35
Много харесвам ягоди в желе- изключително ефектно стоят.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв