Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Пържени миди с бекон

Пържени миди с бекон

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Пържени миди с бекон1 / 2
02/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Това ароматно предястие трябва да бъде поднесено с най-хубавото бяло вино, което имате"

Необходими Продукти

  • миди - 250 г консервирани
  • бекон - 250 г
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимони
  • копър
  • маслини
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на тънки филийки, а мидите отцедете от соса.

Чесънът направете на тънки пръчици. Във всяка филийка бекон се увива по 1 мида и по малко чесън.

Продуктите се фиксират с клечки за зъби и се пържат за няколко минути на маслена баня.

Отцеждат се от излишната мазнина и се поднасят гарнирани с маслини, пресен копър и резени лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: