Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Свинско»Свински бут с бекон, праз и гъби

Свински бут с бекон, праз и гъби

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Свински бут с бекон, праз и гъби1 / 2
02/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 600 г бут
  • бекон - 200 г
  • гъби - 500 г пресни
  • праз - 200 г
  • бира - 1/2 бутилка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на тънки филийки. Направете разрез в средата на бута и напълнете с половината от бекона.

Овкусете със сол и черен пипер, овържете на стегнат пакет с помощта на дебел конец. Направете разрези в месото и шпиковайте с останалия бекон.

Сложете месото, праза и гъбите в тавичка, залейте с бирата, добавете малко вода, сол и черен пипер.

Печете в предварително загрята на 180 г фурна за около 55 минути, като от време на време заливате месото със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: