Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова Торта»Бяла шоколадова торта със сушени плодове

Бяла шоколадова торта със сушени плодове

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Бяла шоколадова торта със сушени плодове1 / 2
05/08/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
150 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
270 мин.
Порции
15-20

Необходими Продукти

  • сушени плодове - 625 г микс
  • ракия - 150 мл
  • масло - 500 г
  • кафява захар - 500 г
  • брашно - 500 г самонабухвао
  • какао - 50 г
  • джинджифил - 1 с.л.
  • орехи - 200 г пекан
  • шоколад - 200 г млечен
  • бял шоколад - 200 г
  • кайсиев мармалад - 6 с.л. затоплен
  • марципан - 1 кг бял
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете сушените плодове в тенджерка с 2/3 от ракията.

Разбийте заедно маслото и захарта. Добавете яйцата. Пресейте брашното, какаото и джинджифила. Добавете към орехите, двата вида нарязан шоколад, плодовете и течността. Разбъркайте добре.

Намазнете форма за печене с диаметър 23 см и друга с диаметър от 15 см. Разпределете двете смеси и изпечете блатовете в загрята на 150 градуса фурна за около 75 минути. Охладете ги.

Загрейте кайсиевия мармалад с остатъка от ракията. Намажте с тази смес по-големия блат. Разточете марципана върху повърхност, която е поръсена с пудра захар, на кръг с диаметър 33 см. Покрийте по-големия блат.

Намажете и малкия блат с мармалда и го сложете отгоре върху големия блат. Покрийте с остатъка от марципана. Поръсете с пудра захар и поднесете тортата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.6
51
42
31
21
10
Дай твоята оценка: