Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско филе в Мадейра

Свинско филе в Мадейра

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Свинско филе в Мадейра1 / 2
03/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 400 г филе
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 180 г дребни
  • брашно - 2 ч.л.
  • горчица - 1 ч.л. на прах
  • мадейра - 150 мл
  • бульон - 160 мл
  • домати - 2 с.л. пюре
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете месото в съд за готвене в микровълнова и гответе 3 минути на пълна мощ. Намалете силата на фурната на средно положение и гответе 10-15 минути в зависимост от дебелината на месото, като го обърнете веднъж по време на готвенето. Покрийте го с фолио и го оставете да се задушава.

Загрейте олиото да половин минута в микровълновата и добавете ситно нарязания лук. Гответе на пълна мощ за 2 минути под капак, след което добавете и гъбите и гответе още 2 минути.

Смесете брашното и горчицата и ги разтворете в бульона. Овкусете със сол и черен пипер, добавете бульона от печеното, виното Мадейра и доматеното пюре.

Изсипете сместа при гъбите и лука, загрейте сместа 3-4 минути на пълна мощ, като разбърквате от време на време. Нарежете месото на филийки в предварително загрята чиния, добавете гъбения сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: