Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аспержи с чеснов сос и сирене

Аспержи с чеснов сос и сирене

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Аспержи с чеснов сос и сирене1 / 2
06/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • аспержи - 400 г
  • чесън - 3 скилидки
  • пармезан - 100 г
  • бульон - 1 ч.ч.
  • сметана - 1/ ч.ч. готварска
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете аспержите за около 12-14 минути в подсолена вода, след което ги отцедете.

Загрейте маслото и запържете в него брашното до златисто. Прибавете бульона, сметаната и рендосания пармезан.

Сложете пресования чесън, варете 1-2 минути и отстранете от котлона. Подправете със сол и черен пипер. Залейте аспержите със соса и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: