Gotvach.bg»Рецепти»Морски Дарове»Мезета»Панирани сусамови скариди

Панирани сусамови скариди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Панирани сусамови скариди1 / 2
04/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Страхотна рецепта за панирани скариди, които можете да поднете с чаша бяло вино!"

Необходими Продукти

  • скариди - 24 бр. големи
  • брашно - 40 г
  • сусам - 4 с.л.
  • черен пипер
  • яйца - 1 бр.
  • олио - за пържене
  • За соса
  • соев сос - 50 мл
  • зелен лук - 1 стрък
  • люти чушки - 1/2 ч.л. сушени
  • сусамово олио - 1 с.л.
  • захар - 1 - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното, половината от сусама, солта и черния пипер в пасатор и пасирайте добре. Оваляйте добре скаридите.

Разбийте яйцето в малка купа и го смесете с оставащия сусам, черен пипер и сол. Загрейте олиото в уок.

Топвайте оваляните скариди в яйцето, след което ги слагайте в олиото.

Изпържете ги и ги смесете със соса, който се приготвя, като се смесят добре всички продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: