Банички с пилешко месо

04/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо788
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • кори за баница - 1/2 пакет фини
  • масло - 100 г
  • лук - 1 с.л. настърган
  • пилешко месо - 250 г сварено
  • къри - 1 ч.л.
  • слънчоглед - 1 с.л. белен
  • магданоз - 1 с.л. нарязан
  • лимони - 1 с.л. сок
  • за бешамеловия сос
  • масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 80 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете лука в 1 с.л. масло до омекване. Добавете накълцаното пилешко месо и запържете за 3-4 минути. После сложете лимоновия сок и черния пипер.

Оставете сместа да се охлади и пристъпете към приготвянето на бешамела. Запържете брашното за 1 минути в маслото и постепенно налейте млякото при непрекъснато разбъркване. Овкусете със сол и черен пипер и гответе на тих огън до сгъстяване.

Смесете соса с пилешкото месо. Поставете три листа баница едни върху други. Нарежете получената кора на 12 правоъгълни парчета. Сложете във всеки правоъгълник по малко от плънката и го завийте на стегнато руло.

Подредете баничките в предварително намазнена тава, намажете ги с масло и ги поръсете със слънчогледовите семки. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути или до зачервяване.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар