Грис с карамел

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Грис с карамел1 / 2
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8-10 бр.
"Добрите идеи са това, което превръща обикновените десерти в истински изкушения!"

Необходими Продукти

  • грис - около 250 - 300 г
  • прясно мляко - 1, 2 л
  • захар - 6 - 7 с.л. за гриса
  • захар - 1 ч.ч. за карамела
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете прясното мляко да заври, като прибавите захар, а след като кипне и гриса. Разсипете гриса в купички и залейте всяка с карамел. Карамелът пригответе, като загреете захарта в тиган.

Бъркайте, докато захарта се карамелизира и постепенно добавете по малко прясно мляко, докато се получи гъстота на разтопено масло.

Сервирайте десерта с вафлени пурички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Сия Рибагина
Сия Рибагина
Идеята ми хареса,обичам грис и бих опитала този вариант с карамелен сос,само че когато се разтапя захар за карамел,тя никога не се бърка,оставя се да се разтопи,като ако е необходимо се разклаща леко тигана,ако почне да се разбърква тя става на бучки,които после трудно се топят
29.02.2016 08:40
2
1
1
Покажи всички подкоментари
Анелия
Анелия
Супер ми се получи, много хубав става гриса така.Вече няколко пъти го правя, благодаря за хубавата рецепта :)
06.04.2013 20:22
Силвия
Силвия
Десертът не ми се получи, струва ми се, че гриса е много и стана прекалено гъсто. Карамела също не стана, но него не съм го правила и може би ми трябват по-подробни указания, само дето си похабих една тенджера, защото залепна много яко.
26.05.2011 18:46