Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с миди и бяло вино

Спагети с миди и бяло вино

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Спагети с миди и бяло вино1 / 2
05/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 1 кг с черупките
  • вода - 175 мл
  • бяло вино - 175 мл
  • спагети - 350 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте мидите и ги сложете в голяма тенджера. Сипете водата и виното, сложете капака и задушете за 5 минути, като от време на време разтръсквате.

Оставете ги да се охладят. Прецедете бульона от варенето и го кипнете, докато се редуцира.

Междувременно извадете мидите от черупките. Сварете спагетите. Загрейте зехтина в тиган, запържете лука за 2 минути, след което добавете магданоза и редуцирания бульон.

Отцедете пастата и я смесете с бульона. Овкусете със сол и черен пипер, гответе още 4 минути, като разбърквате непрекъснато. Сервирайте веднага с мидите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: