Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от карфиол

Туршия от карфиол

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Туршия от карфиол
Снимка: Monika Ivanova
1 / 6
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Запасете се с търпение и много пивка домашна ракия, защото туршията ще бъде готова след 10 дни, а желаещите да я опитат още отсега се редят пред вратата!"

Необходими Продукти

  • карфиол
  • кервиз
  • моркови - по желание
  • сол - 1 с.л. за буркан 800 мл
  • захар - 2 сл за буркан 800 мл
  • оцет - около 125 мл буркан 800 мл
  • аспирин - 2 на буркан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В бурканите изсипете оцета, след това ги напълнете с розички карфиол. Допълнете с кервиз, а по желание и морков.

Накрая добавете солта, захарта и аспирините, след което долейте с вода.

Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
47
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Фен
Фен
Идеална за ракия, благодаря за рецептата - лесна и бърза за приготвяне. Сложих допълнително чесън и по 2-3 зърна черен пипер на буркан.
01.11.2014 01:44
5
Светослава
Светослава
Не се заварява естествено,аспирина е за той я даржи а водата е студена разбира се, защото туршията е сурова с аспирин
22.10.2012 13:29
4
Диди
Диди
След като се обръщат, не би следвало да се заваряват
20.10.2012 16:36
3
1
Иван
Иван
не ми стана ясно заваряват ли се, колко, водата топла, гореща или студена се добавя в бурканите
20.10.2012 15:31
3