четвъртък, 3 септември

Туршия от карфиол

Публикувана от:
Видяно: 39 202 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Туршии
Рецепта за Туршия от карфиол
Приготвяне
Общо

Необходими Продукти

  • карфиол
  • кервиз
  • моркови - по желание
  • сол - 1 с.л. за буркан 800 мл
  • захар - 2 сл за буркан 800 мл
  • оцет - около 125 мл буркан 800 мл
  • аспирин - 2 на буркан

Приготвяне на Туршия от карфиол

В бурканите изсипете оцета, след това ги напълнете с розички карфиол. Допълнете с кервиз, а по желание и морков.

Накрая добавете солта, захарта и аспирините, след което долейте с вода.

Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация.

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
3.6 от 16 Гласа

Отзиви (4)

1
0
Отговор
Фен

2014-11-01, Оценка 5.0 от 5 за Туршия от карфиол

Идеална за ракия, благодаря за рецептата - лесна и бърза за приготвяне. Сложих допълнително чесън и по 2-3 зърна черен пипер на буркан.
0
0
Отговор
Светослава

2012-10-22, Оценка 5.0 от 5 за Туршия от карфиол

Не се заварява естествено,аспирина е за той я даржи а водата е студена разбира се, защото туршията е сурова с аспирин
2
1
Отговор
Диди

2012-10-20, Оценка 5.0 от 5 за Туршия от карфиол

След като се обръщат, не би следвало да се заваряват
0
0
Отговор
Иван

2012-10-20, Оценка 5.0 от 5 за Туршия от карфиол

не ми стана ясно заваряват ли се, колко, водата топла, гореща или студена се добавя в бурканите

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

  • Туршия с карфиол и мед
  • Туршия с камби, моркови и карфиол
  • Карфиол сос

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Туршия от карфиол. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Туршия от карфиол. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Туршия от карфиол в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.