Туршия от карфиол

Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
27/09/2010
"Запасете се с търпение и много пивка домашна ракия, защото туршията ще бъде готова след 10 дни, а желаещите да я опитат още отсега се редят пред вратата!"
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо52 885
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата20
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • карфиол
  • кервиз
  • моркови - по желание
  • сол - 1 с.л. за буркан 800 мл
  • захар - 2 сл за буркан 800 мл
  • оцет - около 125 мл буркан 800 мл
  • аспирин - 2 на буркан

Начин на приготвяне

В бурканите изсипете оцета, след това ги напълнете с розички карфиол. Допълнете с кервиз, а по желание и морков.

Накрая добавете солта, захарта и аспирините, след което долейте с вода.

Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 5
3 3
2 1
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Фен
Фен
01.11.2014 01:44
Идеална за ракия, благодаря за рецептата - лесна и бърза за приготвяне. Сложих допълнително чесън и по 2-3 зърна черен пипер на буркан.
2
0
Светослава
Светослава
22.10.2012 13:29
Не се заварява естествено,аспирина е за той я даржи а водата е студена разбира се, защото туршията е сурова с аспирин
2
0
Диди
Диди
20.10.2012 16:36
След като се обръщат, не би следвало да се заваряват
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти