петък, 29 април

Туршия от карфиол

27/09/2010
Приготвяне
Общо
Изпрати Туршия от карфиол
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо45 582
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг3,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Продукти

  • карфиол
  • кервиз
  • моркови - по желание
  • сол - 1 с.л. за буркан 800 мл
  • захар - 2 сл за буркан 800 мл
  • оцет - около 125 мл буркан 800 мл
  • аспирин - 2 на буркан
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта

Приготвяне на Туршия от карфиол

В бурканите изсипете оцета, след това ги напълнете с розички карфиол. Допълнете с кервиз, а по желание и морков.

Накрая добавете солта, захарта и аспирините, след което долейте с вода.

Туршията се затваря с капачки. Първите 7 дена бурканите се обръщат ежедневно, а след 10 дена е напълно готова за консумация.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

3.5
Общо 17 гласували
5 5
4 5
3 3
2 1
1 3
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Фен
01.11.2014 01:44
Идеална за ракия, благодаря за рецептата - лесна и бърза за приготвяне. Сложих допълнително чесън и по 2-3 зърна черен пипер на буркан.
2
0
Светослава
22.10.2012 13:29
Не се заварява естествено,аспирина е за той я даржи а водата е студена разбира се, защото туршията е сурова с аспирин
1
0
Диди
20.10.2012 16:36
След като се обръщат, не би следвало да се заваряват
3
1
Иван
20.10.2012 15:31
не ми стана ясно заваряват ли се, колко, водата топла, гореща или студена се добавя в бурканите
0
1

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и уникална рецепта за Туршия от карфиол. Намери ли това, което търсиш? Прелисти другите ни специалитети за Туршия от карфиол. Избрани рецепти от българската и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Туршия от карфиол в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с множество ястия, вкусотии, съвети и заръки от нашите автори, на едно място.