Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Мусове»Руски мус с бяло вино

Руски мус с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Руски мус с бяло вино1 / 2
06/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • пудра захар - 120 г
  • бяло вино - 80 мл
  • бишкоти - 4 бр.
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четири жълтъка и едно яйце се разбиват на пяна. Добавя се пудрата захар и се бърка до пълното й разтваряне. Слага се на водна баня и се разбърква, като по малко се добавя виното.

След като мусът започне да прилича на пяна, се сваля от котлона. Добавя се ванилията и мусът се слага върху съд с лед. Разбърква се, докато не изстине напълно и се разпределя в четири чаши или купички.

Оставя се за 2 часа в хладилника и се сервира, като във всяка купичка се слагат по две половинки от бишкота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: