Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бонбони»Сицилиански марципанови бонбони

Сицилиански марципанови бонбони

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сицилиански марципанови бонбони1 / 2
08/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

  • бадеми - 400 г
  • захар - 500 г
  • шоколад - 200 г
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бадемите се заливат с голямо количество вряла вода и се оставят за 15 минути. След това се обелва кафявата ципа, като всеки бадем се стиска между палеца и показалеца. Бадемите се оставят да изстинат и се смилат на прах.

Захарта се залива с половин чаша вода и се загрява на минимален огън, докато не се карамелизира. Добавя се 1 чаша вода и бадемите и всичко се разбърква добре.

Сваля се от котлона, охлажда се леко и от сместа се оформят топчета с големината на лешник.

Шоколадът се разтваря на водна баня и в него се топва всяко топче. Бонбоните се оставят да се охладят върху фолио, намазано с олио, и се поднасят.

Опитайте още Домашни шоколадови бонбони, Шоколадови бонбони с кафе, Морковени бонбони, Домашни шоколадови бонбони с лешници, Постни домашни бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: