Крем мока с ягодов сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Крем мока с ягодов сос1 / 2
08/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • желатин - 8 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 120 г
  • еспресо - 100 мл
  • коняк - 60 мл
  • сметана - 500 г
  • ягоди - 500г
  • мента - 2 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се накисва в 50 милилитра студена вода. Яйцата се разбиват на пяна със захарта. Добавя се студеното еспресо и конякът. При непрекъснато бъркане сместа се кипва и се сваля от котлона.

Желатинът се разтопява на водна баня и се добавя в крема. Разбърква се и се оставя за 20 минути в хладилник. Две трети от сметаната се разбива и се добавя към крема.

Ягодите се почистват и се нарязват. Кремът се разпределя в чаши или купички и се покриват с ягодовия сос. Отгоре се украсява с останалата бита сметана и с листенца мента.

Друг вариант е да разпределите нарязаните ягоди по дъното на десертните чаши, а с останалите плодове да доукрасите десерта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: