Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Класическа лазаня

Класическа лазаня

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Класическа лазаня1 / 5
07/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Опитайте тази лазаня и ще разберете защо сме сред най-големите почитатели на италианската кухня"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 750 мл
  • масло - 50 г
  • дафинов лист - 1 бр.
  • брашно - 50 г
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сос болонезе - 1 буркан готов
  • кори за лазаня - 1 пакет
  • пармезан - 5 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете соса бешамел. За целта кипнете млякото с дафиновия лист, махнете от котлона и оставете за 20 минути. Разтопете маслото. Добавете брашното и разбъркайте за 2 минути.

Махнете от котлона и бавно добавете млякото. Върнете на огъня и разбърквайте за няколко минути, докато се получи кремообразна смес.

Овкусете с индийско орехче, сол и черен пипер. Сварете корите за лазаня. Пригответе тава за печене, която се поръсва с 1/3 от соса болонезе.

Отгоре сложете един ред кори, поръсете с оставащия сос, след това залейте с 1/3 от соса бешамел. Повторете с ред кори, оставащото болонезе и бешамел.

Завършете вашата лазаня с оставащите кори, сипете останалия бешамел и поръсете с пармезана. Печете в загрята на 220 градуса фурна за 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

The Fire Lion
The Fire Lion
Има специална видео-рецепта за лазаня ,,Болонезе"! Ето ви линк:
Иначе тази рецепта е хубава.
30.05.2022 12:55
Justin Case
Justin Case
Не видях в рецептата приготовлението на сос Болонезе, както и споменаването на червен (доматен) сос !

Също така корите е добре да се бланшират за 1-2 мин. преди да ги ползвате, за да станат бързо! Иначе може и да не се сварят както трябва.


- Слав, не се разбира какво не си разбрал!?
За корите за лазаня ли... за това, че се използват кори в лазанята ли?!

И да Слав, корите за лазаня се правят от същите продукти както макароните и спагетите само че са направени на листове. Така че, това са си все едно да си направиш спагети на фурна с кайма и кашкавал или пармезан ако щеш!

Просто това е друга рановидност на паста(спагети/макарони). Ползваш едни исъщи продукти но крайният вид е различен, гениално!

Италиано макарони ;-)
19.02.2016 15:58
Слав
Слав
Прощавай,ама какво ще правиш с тези сварени кори за 'лазана' че не те разбрах нещо.? Макарони на фурна или кво.....
07.01.2016 16:01
1