Сирене по шопски

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Една от най-любимите ни рецепти от българската кухня, която задължително си приготвяме поне веднъж седмично!"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо91 607
  • Преглеждания за месеца324
  • Преглеждания за седмицата30
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разпределете сиренето в 4 гювечета. Доматите се обелват и нарязват на много ситно, след което се прибавят към сиренето в гювечетата. Поливат се с олио, прибавя се и чубрицата.

Лютите чушки се разцепват до средата на кръст и слагат прави до стената във всяко гювече.

Ястието се слага да се печат във силна фурна за около 25 минути. След това се изваждат и във всяко се чуква по 1 яйце, което се поръсва с червен пипер.

Гювечетата се пекат до втвърдяване на яйцето.подобни рецепти тук

5 11
4 11
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Ivo
Ivo
24.06.2016 19:02
Аз подреждам ред сирене, ред домати на рязани на шайби и пак сирене.Подправките са въпрос на вкус.
2
1
Vanya Zlateva
Vanya Zlateva
24.04.2016 22:34
И аз си мисля че студено гювече в гореща фурна не е добра идея!!!! А чубрицата бих заместила с мащерка или риган.....или магданоз но него го харесвам свеж и бих го добавила преди сервиране,но това е мое мнение все пак :)
3
1
елена ипократова
елена ипократова
10.09.2012 20:35
Получиха се ....вкусотия-чудесия!Благодаря за рецептата!
7
0

Виж всички коментари или напиши такъв