Пържен ориз с фиде

27/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай4541
"Една интересна и вкусна гарнитура, която само чака своята пържола "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо12 766
  • Преглеждания за месеца55
  • Преглеждания за седмицата7
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • ориз - 250 г
  • фиде - 200 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • къри - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. В тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода.

Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.

При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.

Овкусете с подправките.подобни рецепти тук

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Наталиа Петрова
Аз добавям шафран или куркума.
0
0
биляна
биляна
31.07.2013 17:07
съгласна съм с Мирела :) първо се запържва фидето . аз слагам ориз:вода - 1:4 ,защото и фидето "пие"вода :). м/у другото след като си отсипете в чинийка ,ако му добавите и малко кисело мляко докато е горещо става убиец .
0
0
мму
мму
01.03.2013 17:28
Точно така Мариела. Аз използвам пилешки или телешки бульон
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв