Пържен ориз с фиде

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Пържен ориз с фиде2 / 3
27/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Една интересна и вкусна гарнитура, която само чака своята пържола"

Необходими Продукти

  • ориз - 250 г
  • фиде - 200 г
  • мазнина
  • сол
  • черен пипер
  • къри - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се измива. В тенджера се загрява мазнина и се слага оризът да се запържи, след което се прибавя и натрошеното фиде. Внимавайте да не загори фидето, като преди това добавите 2 ч.ч. вода.

Оставете да къкри на бавен огън, като периодично разбърквате.

При нужда сипете още малко топла вода, докато оризът напълно се свари.

Овкусете с подправките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
43
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз добавям шафран или куркума.
05.01.2016 20:39
биляна
биляна
съгласна съм с Мирела :) първо се запържва фидето . аз слагам ориз:вода - 1:4 ,защото и фидето "пие"вода :). м/у другото след като си отсипете в чинийка ,ако му добавите и малко кисело мляко докато е горещо става убиец .
31.07.2013 17:07
мму
мму
Точно така Мариела. Аз използвам пилешки или телешки бульон
01.03.2013 17:28
2
Мариела
Мариела
Руз уи шаарея..както казват в Египет,но тази рецепта няма нищо общо с описанието тук. Първо се запържва фидето да добие светлокафяв цвят,после се добавя много добре измит ориз/в никакъв случай дълъг ориз..какъвто се вижда от снимката/.Става много вкусен ако се запържи в краве масло,но и с олио не е лош.Лично аз го приготвям 2:1:3 -ориз:фиде:вода.Когато заври се намаля на най-слаба степе и се задушава под плътен капак.За солта и подправките е ясно.
01.03.2013 16:28
1
кристина
кристина
а как се прави тогава?
07.02.2013 11:18
1
веси
веси
не се прави така!
05.02.2013 20:13
1