четвъртък, 30 октомври

Сръбска плескавица на скара

Публикувана от:
Видяно: 28 848 пъти
Националност: Сръбска Кухня
Категория: Телешко
Рецепта за Сръбска плескавица на скара
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции2-3

Необходими Продукти

  • свинско месо - 300 г мляно
  • телешко месо - 300 г мляно
  • чесън - 4 скилидки, пресован
  • люти чушки - 1 - 2 зелени
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - на вкус

Приготвяне на Сръбска плескавица на скара

Към омесените меса добавете наситнения чесън и нарязаните люти чушки. Посолете, добавете черен, червен пипер и омесете добре.

Оформят се големи кюфтета, които се намазняват добре с длани и се мятат на скарата да се изпекат равномерно от двете страни.

3.4 от 9 Гласа

Отзиви (5)

  • 5
    0
    Отговор
    пљескавица

    2014-01-12, Оценка 5 от 5 за Сръбска плескавица на скара

    Врсте пљескавица зависе од локације где су спремане. На основу тога добијају и своје име. Упркос томе, пљескавица остаје заштићени српски бренд.

    Традиционално и оригинално, у Србији пљескавица се прави од говеђе плећке, свињског врата и овчије потрбушине. На селима, где се људи баве сточарством, пљескавица се прави приликом прослава, гозби или весеља. Лук или бели лук се не стављају у традиционалну пљескавицу. Током '60., '70., '80. и '90. година прошлог века представљало је главну врсту брзе хране на свим већим локацијама Србије. Најпопуларније продавана пљескавица је Гурманска пљескавица која садржи качкаваљ и сланину или шунку заједно с ситно исецканим љутим паприкама, односно Лесковачка пљескавица по којој се поспе љута папричица.

    У Босни и Херцеговини пљескавица се већином прави искључиво од говедине, обзиром да муслиманска заједница не једе свињетину, док у Републици Српској Крајини пљескавица се прави од уобичајених састојака од којих су главни говедина, свињетина и овчетина.

    У балканском региону пљескавица се спрема на основу личног укуса с адитивима сопственог избора. Сматра се одличним оброком који засити човека и многим људима представља омиљено јело.
  • 2
    0
    Отговор
    Валери

    2014-01-12, Оценка 5 от 5 за Сръбска плескавица на скара



    За да не спорите за глупости повече .... ;)

    и .... српски плескавици се ядат в Србиjа ...
    2
    0
    пак азв гугъл.рс търсите Пљескавица .... понеже ми изтри линка към това място сайта, затпова ви го пускам отново ...
  • 1
    0
    Отговор
    Бай Диньо

    2012-08-09, Оценка 3 от 5 за Сръбска плескавица на скара


    Плескавица се прави от три вида мляно месо: агнешко, телешко и свинско, а не от кайма. Кромидият лук е просто задължителен а не модерните измислици-без него.
  • 2
    1
    Отговор
    Бай Диньо

    2012-08-09, Оценка 3 от 5 за Сръбска плескавица на скара

    Това не е сръбска плескавица!!!
  • 0
    1
    Отговор
    фроска

    2011-12-11, Оценка 4 от 5 за Сръбска плескавица на скара

    В сръбските плескавици НЕ се слага кромид лук.

Вкусна и оригинална рецепта за Сръбска плескавица на скара. Доволен ли си от това, което намери? Прегледай останалите рецепти за Сръбска плескавица на скара. Избрани рецепти от българската и чужда кухня. Съвети как се приготвя Сръбска плескавица на скара в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.