Сръбска плескавица на скара

11/10/2010
Ефросияот ЕфросияМастър Шеф / Автор
"Кой не обича сръбската скара? Представяме ви една безотказна рецепта за любимите ни плескавици"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2-3
Сготви+2 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо55 473
  • Преглеждания за месеца66
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг2,8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 300 г мляно
  • телешко месо - 300 г мляно
  • чесън - 4 скилидки, пресован
  • люти чушки - 1 - 2 зелени
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - на вкус

Начин на приготвяне

Към омесените меса добавете наситнения чесън и нарязаните люти чушки. Посолете, добавете черен, червен пипер и омесете добре.

Оформят се големи кюфтета, които се намазняват добре с длани и се мятат на скарата да се изпекат равномерно от двете страни.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 1
3 3
2 4
1 4
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Pressy
Pressy
25.03.2016 11:05
Много добре знаем от къде произлиза плескавицата и спагетите например,но какво лошо има в това,не случайно я назоваваме "сръбска", не българска.Не спорете,взаймстването от различните кухни не е нищо лошо.Разнообразието е задължително в кухнята,а и обожавам балканската кухня,както и плескавица . Благодаря ви за рецептата,аз ги приготвям и с лют червен пипер.
4
0
пљескавица
пљескавица
12.01.2014 09:32
Врсте пљескавица зависе од локације где су спремане. На основу тога добијају и своје име. Упркос томе, пљескавица остаје заштићени српски бренд.

Традиционално и оригинално, у Србији пљескавица се прави од говеђе плећке, свињског врата и овчије потрбушине. На селима, где се људи баве сточарством, пљескавица се прави приликом прослава, гозби или весеља. Лук или бели лук се не стављају у традиционалну пљескавицу. Током '60., '70., '80. и '90. година прошлог века представљало је главну врсту брзе хране на свим већим локацијама Србије. Најпопуларније продавана пљескавица је Гурманска пљескавица која садржи качкаваљ и сланину или шунку заједно с ситно исецканим љутим паприкама, односно Лесковачка пљескавица по којој се поспе љута папричица.

У Босни и Херцеговини пљескавица се већином прави искључиво од говедине, обзиром да муслиманска заједница не једе свињетину, док у Републици Српској Крајини пљескавица се прави од уобичајених састојака од којих су главни говедина, свињетина и овчетина.

У балканском региону пљескавица се спрема на основу личног укуса с адитивима сопственог избора. Сматра се одличним оброком који засити човека и многим људима представља омиљено јело.
12
3
Валери
Валери
12.01.2014 09:26


За да не спорите за глупости повече .... ;)

и .... српски плескавици се ядат в Србиjа ...
4
0
пак аз
пак аз
12.01.2014 09:29
в гугъл.рс търсите Пљескавица .... понеже ми изтри линка към това място сайта, затпова ви го пускам отново ...
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни Рецепти