Ягодов сироп

10/06/2015
от ЮлияНовак
"Свежест и много лятно настроение носи всяка глътка от този ягодов сироп "
Приготвяне60 мин.
Готвене45 мин.
Общо105 мин.
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 145
  • Преглеждания за месеца529
  • Преглеждания за седмицата113
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

  • ягоди - 3 кг
  • винена киселина - 60 г
  • вода - 2 л.
  • захар - 1 и ½ кг.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ягодите от дръжките и при нужда ги измийте и подсушете. Нарежете ги и в голям съд ги смесете с винената киселина и водата.

Оставете ги да престоят така за 35 часа. През това време разбърквайте регулярно сместа. След това прецедете сместа през тензух.

На всеки литър ягодов сок добавете по 1.5 кг захар. Сварете захарта и сока за 45 минути, след което оставете сиропа да престои за 24 часа. Преди да го разсипете в бутилки, махнете образувалата се пяна отгоре.

Бутилките съхранявайте в хладилник или стерилизирайте, за да ги запазите по-дълго.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

ВИЛИ-Виолета Матева
Не може ли вместо винена киселина да се ползва лимонена киселина - ще има ли проблем
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите