Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Мармалад»Мармалад от рози

Мармалад от рози

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Мармалад от рози1 / 2
11/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4 бурканчета

Необходими Продукти

  • розови листа - 4 ч.ч. маслодайна роза, пълни
  • захар - 4 ч.ч.
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • розова вода - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч. прясно изцеден
  • лимонтозу - 1 ч.л. на 1 кг захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Четирите добре натъпкани с розови листа листа чаши се сипват в тенджера и се добавя захарта.

С ръце започват да се претриват розите и захарта, като постепенно цветовете започват да си пускат сока и да овлажняват захарта.

След като розовите листенца хубаво са си пуснали сока, се добавят розовата вода и обикновената вода.

Съдът се слага на умерен котлон и се вари до разтопяване на захарта - 10-15 минути след кипване на сместа. Съдът се оставя да престои за през нощта покрит.

На следващия ден сладкото се сварява отново за 10-15 минути, като общото варене трябва да е не повече от половин час. Варенето е, докато се получи стандартната гъстота на сладко. Накрая се разбърква и с лимонтузуто.

Готовият мармалад от рози се расипва в бурканчета, които се затварят плътно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: