Гръцки сладкиш с мед и лимон

12/06/2015
Готвач.бг
отГотвач.бгНовак
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции16 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 585
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте предварително фурната на 200 градуса. Намазнете правоъгълна форма със страна 19 см и застелете с хартия за печене, която също може леко да намазните.

Разтопете в съд на слаб котлон маслото и 3 с.л. мед (45 мл). Запазете 1 с.л. от изцедения лимонов сок, а останалия разбъркайте с топлата смес заедно с настърганата лимонова кора и млякото. Заделения лимонов сок разбъркайте с останалия мед.

Смесете в купа брашното, бакпулвера и индийското орехче. След това добавете млечната част с гриса и добре разбъркайте.

Отделно разбийте белтъците до твърди връхчета и внимателно ги объркайте към основната смес.

Разпределете сместа в тавата и леко поръсете със сусамовите семена, а по желание добавете и други семена и зърна - слънчогледови семки, тиквени семки и т.н.

Изпечете сладкиша за около 25-30 минути или до готовност. Намажете още топлия лимонов сладкиш със сместа с мед и лимонов сок. След като сладкишът се охлади, може да го разрежете на парчета.

Опитайте още Френски лимонов сладкиш, Немски лимонов кекс, Английски лимонов сладкиш, Австралийски лимонов тарт, Лимонов тарт.подобни рецепти тук

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар