Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Дипове»Патладжанен сос

Патладжанен сос

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Патладжанен сос1 / 2
13/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Моля, моля, да не се бърка с кьоополу - това е патладжанен сос, който прави всяка лазаня още по-вкусна"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 кг
  • домати - 1.5 кг от консерва или пресни
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1 глава кромид
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 6 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните, подредете ги в подмазнена тава и самите патладжани намажете с 2 с.л. олио. Сложете ги да се изпекат в загряна фурна, докато омекнат.

През това време скълцайте лука и го запържете в останалото олио, акто накрая на пърженето добавите и чесъна. Добавете косервираните домати, които трябва да се нарежат на дребни парченца, ако са цели. Варете соса до сгъстяване.

Добавете вътрешността на патладжаните, която също може да нарежете по-дребно. Добавете и сол и пипер на вкус. Доварете соса за още 10-тина минути.

Този патладжанен сос е подходящ за различни видове паста, лазаня, пилешко и риба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: