Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Кайсии с ванилов крем и бадеми

Кайсии с ванилов крем и бадеми

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Кайсии с ванилов крем и бадеми1 / 2
13/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кайсии - 500 г
  • нишесте - 1 с.л.
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 150 г
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • бадеми - 3 с.л. филирани
  • канела - на върха на ножа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Върху всяка кайсия се прави разрез и плодовете се пускат за 2 минути във вряща вода. След това се вадят и се пускат в ледено студена вода. Ципата на кайсиите се обелва и всеки плод се разрязва на половинки. Махат се костилките.

Сварява се сироп от 3 супени лъжици захар и 6 супени лъжици вода. Загрява се на силен огън, докато се разтопи захарта. Плодовете се пускат в сиропа и се оставят да се охладят.

Половината мляко се кипва. Останалото мляко се смесва с останалата захар, с жълтъците и нишестето. Тази смес се влива на струйка в горещото мляко и се разбърква.

Вари се на слаб огън при непрекъснато бъркане до сгъстяване. Кайсиите се заливат с ваниловия крем, поръсват се с бадемите и канелата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: