Славянски гювеч със свинско

07/10/2010
Ефросия
отЕфросияМастър Шеф444
"Стара рецепта, която се предава от поколение на поколение по нашите земи "
Приготвяне25 мин.
Готвене80 мин.
Общо105 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо55 756
  • Преглеждания за месеца675
  • Преглеждания за седмицата128
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на по-големи парчета и се пържи в сгорещена мазнина. Изважда се и в същата мазнина се запържва до омекване нарязаният на едри кубчета лук.

Прибавят се 1-2 домата, нарязани на ситно и ястието ври, докато сокът не се изпари. Посолява се, подправя се с червения пипер и се разрежда с гореща вода. Месото се връща в тенджерата и всичко се вари на умерен огън.

Щом месото поомекне, се добавят почистените и нарязани на едро чушки, останалите домати, както и ориза. Ястието се разбърква и се изсипва в гювеч.

Пече на умерена фурна, а ястието се поднася с наситнен магданоз.подобни рецепти тук

5 9
4 5
3 1
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Пламен
Пламен
26.06.2012 23:20
Според мен, месото става по добре когато лукът го предхожда в мазнината! Опитайте да запържите лук с сол и в тази мазнина продължете с месото.
2
0
бени
бени
25.03.2012 13:29
в гювече няма как да не се свари оризът
2
0
sunny
sunny
24.03.2012 22:47
Струва ми се хубава рецепта, но искам да попитам нещо. Киселината от доматите няма ли да попречи на ориза да се свари до готовност?
6
2

Виж всички коментари или напиши такъв