Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Младо зеле, печено със сметана

Младо зеле, печено със сметана

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Младо зеле, печено със сметана1 / 2
23/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 2 глави младо
  • моркови - 2 бр.
  • праз - 1 стрък, само бялата част
  • сметана - 250 мл
  • олио - 6 с.л.
  • галета - 1/2 ч.ч.
  • кашкавал - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на тънки кръгчета. Морковите се настъргват на едро. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на едро. Чесънът се реже на ситно.

В загрято олио се пържат морковите и празът за 3 минути. Свалят се и се охлаждат. Добавя се чесънът, галетата и сметаната. Връща се на котлона и се задушава 3 минути. Добавят се яйцата и сместа се сваля от котлона.

Горните листа на зелето се махат. Всяка глава се реже на четвъртинки. Запържват се в останалото олио по 3 минути от всяка страна. В тава, намазана с мазнина, се слагат четвъртинките зеле и се покриват със зеленчуковата смес. Поръсват се с кашкавал и се пекат 20 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: