Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле с мед и джинджифил по калифорнийски

Пиле с мед и джинджифил по калифорнийски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Пиле с мед и джинджифил по калифорнийски1 / 2
18/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 600 г
  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 2 щипки на прах
  • соев сос - 3 с.л.
  • мед - 3 с.л.
  • бульон - 50 мл пилешки от кубчета
  • сусам - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се реже на ситно. Пилешкото месо се реже на ивици. Сусамът се запича за няколко секунди на сух тиган.

Ивиците пилешко месо и бутчетата се пържат в олиото за 4 минути до леко порозовяване.

Добавят се чесънът и джинджифилът. Всичко се пържи 2 минути. Добавя се бульонът, медът, соевият сос, похлупва се с капак и котлонът се намалява.

Ястието се готви още 20 минути на бавен огън, като няколко пъти се разбърква.

Накрая се маха капакът, ястието се готви още 10 минути, поръсва се със сусам и се разбърква добре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: