Пиле с лимон, риган и бяло вино

16/06/2015
Марина Норд
отМарина НордГотвач2685
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо952
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг-

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на четвъртинки, лимонът се измива и се реже на тънки резени. В голям тиган се слага пилето, лукът, лимоновите резени.

Чесънът се реже на ситно и се добавя в тавата. Всичко се напръсква със зехтин. Пилето, лукът, чесънът и лимоновите резенчета се пържат по 5 минути от всяка страна.

В тава се налива виното, слага се пилето, лимоните, чесънът, лукът и бульонът и всичко се пече 45 минути на 200 градуса. Поръсва се с риган и се сервира.

подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар